Dne 9. 12. 2016 žáci 3. KČB předvedli na učebně Stolničení žákovský projekt na téma Na silvestra barmanem, sommelierem, baristou. Ukázali, jak správně namíchat Jahodové daiquiri, Broskvový ledový čaj, Banánový milkshake a vyzkoušeli zajímavé disciplíny.
Mezi nimi královskou disciplínu práce sommeliera, dekantaci červeného vína a servis šumivého vína. Baristu prezentovali přípravou latté macchiato. Hodnotila se komunikace mezi žáky při realizaci projektu i správné vystupování v rámci jeho prezentace. Součástí projektu byly i ukázky výrobků studené kuchyně a moučníků.
Dne 12. 12. 2016 žáci 3. KČ A předváděli žákovský projekt na téma „Francouzská a anglická kuchyně". Zvolené téma žáci zpracovali do prezentace a připravili pokrmy k degustaci z těchto kuchyní.
Připravili cibulovou polévku se sýrem, paštiku Paté, vepřovou panenku s ratatouille, Quiche – slaný koláč, anglická kuchyně byla prezentována např. roast beefem po anglicku se švestkovou omáčkou a bramborovými pusinkami, pomazánkou Wellington a dezertem Banoffee Pie. Na předvedení si žáci pozvali nejen vedení školy, své učitele a rodiče, ale i seniory domova důchodců bří Čapků v Hodoníně.