Ve dnech 16. a 17.3.2017 se konala v Kroměříži odborná soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž.
Naši školu v této soutěži reprezentoval Samuel Tetur, kuchař třídy 2.KČA. Jeho úkolem bylo připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou byla kachní prsa. Samuel uvařil „Galantinu z kachních prsou, zelí z červené řepy na karamelu s jablky, pečené brambory s tymiánem a švestkovou omáčku". Celkové umístění – bronzové družstvo.
Petra Vyrůbalíková, z třídy 3. KČB, soutěžila v kategorii sommelier. Soutěžící museli absolvovat vědomostní test z nápojové gastronomie, servis vína dle vylosování, doplnit k vínu vhodný pokrm a v komunikaci sommeliera s hostem. Petra obsadila 11. místo.