Vařte zdravě s Banquetem – téma semináře, který se uskutečnil 11. 1. 2024 ve školní jídelně na Lipovce. Kromě našich zaměstnanců se této akce zúčastnili také pracovníci z jiných školních jídelen a ostatních zařízení, která stravování nabízejí jako např. nemocnice nebo sociální služby.
Dozvěděli jsme se něco o historii, přípravě a použití technologie úpravy potravin metodou sous – vide.
Tým profesionálních kuchařů firmy Bidfood společně s kuchařkami z naší školní jídelny připravili k ochutnání několik druhů velmi chutných menu:
- Trhané kuře se zeleninovým kuskusem
- růtí maso na asijský způsob, rýže
- Bramborové knedlíky plněné trhaným kachním masem a zeleninou
- Hovězí plátek se šípkovou omáčkou, karlovarský knedlík
- Vepřová panenka, tarhoňa s červenou čočkou a sušenými rajčaty
- Bramborový nákyp s trhaným králičím masem a zeleninou
- Vegetariánský rozlítaný ptáček se sójovým masem
Všichni jsme si pochutnali a jídla budeme přidávat i do našich jídelníčků. Celé odpoledne bylo velmi příjemné, získali jsme mnoho zkušeností a načerpali dobré rady. Každý účastník dostal certifikát o absolvování semináře.