Vaření s Podravkou a panem Zbyňkem Diatkou

Dne 27. března 2019 jsme měli možnost přivítat ve školní jídelně profesionálního kuchaře z firmy Podravka, pana Zbyňka Diatku. Již více než deset let navštěvuje nejen školní jídelny, ale i závodní restaurace, kde prezentuje výrobky firmy Podravka a recepty, které lze z těchto surovin připravit.

Pan Diatka se rovněž zabývá osvětou v oblasti zdravé výživy a dokazuje, že i ze surovin, které nejsou u strávníků příliš oblíbené nebo jsou málo známé, lze připravit zdravé a chutné jídlo.

V naší jídelně se k obědu pod vedením šéfkuchaře Zbyňka Diatky připravovalo a servírovalo následující menu:

  • Jarní polévka s jáhlami a vejcem
  • Bylinkové kuřecí prsíčko v cizrnovém šátečku se špenátovou kaší
  • Tymiánové králičí kostky na zelenině s bulgurem

K večeři byly pro žáky ubytované na DM podávány:

  • Vepřové výpečky, zelí z červené řepy, bramborové knedlíky  

Po celý den panovala ve školní kuchyni příjemná pracovní atmosféra a paní kuchařky byly šéfkuchaři plně k ruce. Během společné činnosti načerpaly množství užitečných kulinářských rad a získaly i nové zajímavé recepty. Ty budou do jídelníčku samozřejmě zařazovat i nadále.

Věříme, že strávníci tuto výjimečnou akci ocenili a že jim jídlo připravené pod vedením šéfkuchaře Diatky chutnalo. Za skvěle odvedenou práci a výborně připravené menu tak děkujeme nejen panu Diatkovi a firmě Podravka, ale velký dík patří zaslouženě také všem děvčatům z naší školní kuchyně.


Vaření s Podravkou

Vytisknout stránku Vytisknout stránku9. 4. 2019, 12:15, zobrazeno 1918x, dnes 2x
0.0 0Hodnocení