Na naší škole se tradičně v závěru kalendářního roku pořádají žákovské projekty, kterých se účastníme my, žáci 3. ročníků oboru kuchař, číšník. Tím jsme také započali s přípravou na závěrečné zkoušky.
Byli jsme rozděleni do skupin pod vedením našich učitelů odborného výcviku a učitelů odborných předmětů.
Skupina paní učitelky Stašové, připravila ukázky s tématem Moderní česká kuchyně. Proč třeba nezkusit kulajdu s lososem, nebo dort z červené řepy. Byli jsme sami překvapeni, jak naše pokrmy dobře vypadaly a jak nám chutnaly. Pod vedením paní učitelky Průdkové jsme připravili výrobky studené kuchyně a věřte, že drůbeží paštika, kuřecí roláda a jiné malé chuťovky byly vynikající i se závěrečnou tečkou v podobě banánového dortu.
Skupina paní učitelky Kalužíkové představila The Breakfast club. My, číšníci jsme představili moderní, netradiční způsob servisu snídaně. Co tak zahájit den třeba míšeným nápojem! Předvedli jsme jak prostřít stůl na různé druhy snídaní, aby bylo vše po ruce. Kuchaři a číšníci ze skupiny paní.učitelky Hlaváčové měli jako téma Posezení u moravských vín. Proto jsme se nejdříve rozběhli do zdejších regionálních vinařství, abychom poté předvedli, jak naservírovat nejen víno bíle, růžové a červené, ale i nefiltrované šumivé a dekantaci vína archivního. Číšníci pod vedením paní učitelky Dobrovolné servírovali deserty formou složité obsluhy. Mimo jiné jsme předvedli ukázku sýrového fondue pře hostem.
Na naše znalosti a dovednosti se přišli podívat nejen rodiče, ale i členové Senior pointu Hodonín. Moc dobře víme, že naše kuchařské dovednosti ještě nejsou stoprocentní a číšnické pohyby potřebují ještě pilovat, ale máme k tomu dobře našlápnuto, abychom všechno zvládli i díky studiu na zdejší škole a za dobrého odborného vedení učitelů odborné výchovy a odborných předmětů.
Lada, David, Barbora, Lenka, Karolína a dalších 25 žáků tříd 3. KČA a 3. KČB