V posledních prosincových dnech před vánočními prázdninami realizovali žáci 3. ročníku oboru kuchař – číšník své žákovské projekty. Tento ročník pojali kuchaři jako přípravu slavnostního menu a číšníci jako prezentaci svých dovedností u slavnostní tabule.
K ochutnávce tříchodového menu byli pozváni rodiče žáků, zástupci vedení školy a učitelé teoretického vyučování i odborného výcviku. Vzhledem k vysokému počtu pozvaných hostů se letos tato akce konala v celém prostoru slavnostně vyzdobené restaurace Beseda.
Zahájení projektového odpoledne provázela prezentace, kterou si žáci velmi pečlivě připravili a nacvičili. Následovala část degustační, přičemž kvalita předložených pokrmů byla opravdu nadstandartní. Vše přitom samostatně připravili stále ještě žáci, byť 3. ročníku. Zúčastnění rovněž ocenili úpravu jídla na talíři - možno použít termín FOOD styling, který byl také na velmi dobré úrovni.
V části věnované dovednostem číšníků byl prezentován servis vín a sektů, příprava a míchání koktejlových salátů, příprava a servis teplého nápoje – vánočního punče, na závěr pak flambování ovoce.
Celá akce se nesla v duchu přicházejících Vánoc. Panovala příjemná, přátelská, radostná atmosféra a vše podtrhovaly vůně a barvy. Žáci si vyzkoušeli, jaký je to pocit spolehnout se na své dovednosti a um, což jistě zúročí u blížících se závěrečných zkoušek. K nim jim přejeme hodně štěstí a úspěchů.